Korut ovat intohimoni. Ne ovat myös haaste: miten muuttaa idea, ajatus ja tunne kolmiulotteiseksi muodoksi, jossa yhdistyvät alkuperäinen idea ja veistoksellinen näkemys. Ihmisten ilmeistä heidän katsoessaan korujani voin tulkita, että olen onnistunut välittämään visioni koruihini.

3D-tulostus mahdollistaa erilaisten ja eri materiaaleista olevien tuotteiden valmistamisen. Tulostamalla on mahdollista tuottaa esimerkiksi persoonallisia ja yksilöllisiä koruja, sisustustuotteita, autonosia ja erilaisia pehmeistä materiaaleista tuotettuja tuotteita.

Olen pitkään myös tutkinut ja valokuvannut erilaisia luonnon muotoja. Vapaana valokuvaajana intohimoni on etsiä vaihtoehtoisia kohteita. Luonnon muodoissa minua kiinnostaa niiden visuaalisuus ja estetiikka, minkä haluan tuoda esiin myös muotoilussani.

Haluan yleisestikin tutkia ja löytää yhä enemmän luonnon ja ympäristän kolmiuloitteisia muotoja. Kerään ja vangitsen luonnon muodot valokuviini ja hyödynnän niitä myös muotoilussani.

Luonto ja meri ovat tärkeitä elementtejä muotoilussani. Haluan vangita niiden monimuotoisuuden kuten sen näen, ja haluan antaa myös muille mahdollisuuden kokea elämän kauneus kuten minä sen näen ja koen.

Tavoitteeni on viedä valokuvaus kokonaan uudelle tasolle… Missä luonnonarkkitehtuuri on visualisoitunut erilaisiksi tuotteiksi, kuvioiksi, tapeteiksijne…

Kaikki tämä yhdistyy yrityksessäni, Rainio Designissa. Rainio Design onkin unelma luovuuden ja tuotteistamisen yhdistämisestä sointuvaksi kokonaisuudeksi.

Rainio Designin slogan ”3D printing, you need it, we make it” kiteyttääkin ideani: sinulla on idea ja minulla on tietotaito sen toteuttamiseen 3D-tulostuksen avulla. Onkin kiinnostavaa, miten 3D-tulostuksen tekniikka ja materiaalit (mm puu ja metalli) mahdollistavat ideoiden toteuttamisen aivan uudella tavalla – ja mikä parasta – tekniikka haastaa myös minut ja luovuuteni.

 

Linnankatu 9-11, 20100 Turku

050 3599980